Για τη σημαντική εξέλιξη της έγκρισης του προγράμματος διδακτορικών σπουδών, για τις υποδομές του τμήματος και για την κατάργηση του ασύλου μίλησε μίλησε στον Νίκο Σγουρό και στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» ο πρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Κώστας Παναγιωτάκης «Μόλις δημοσιευθεί το ΦΕΚ, ξεκινάει και το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών πιθανότατα Σεπτέμβριο»
«Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση για το σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης. Το Τμήμα Διοίκησης τεχνολογίας θα λειτουργήσει ως πανεπιστημιακό τμήμα από το Σεπτέμβριο κανονικά και ήδη λειτουργεί. Το τμήμα το οποίο βρίσκεται υπό σχεδιασμό για να λειτουργήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δηλαδή 2020-2021 είναι το ΤΕΦΑΑ και νομίζω ότι θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να ξεκινήσει και αυτό τώρα. Αν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό αυτό δεν το γνωρίζω».
«Το θέμα των εστιών έχει δρομολογηθεί, είναι και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, του δήμου και του Πανεπιστημίου. Όλοι θέλουν να γίνουν εστίες εδώ στον Άγιο Νικόλαο για αυτό το λόγο και παραχωρούνται αρκετά στρέμματα από τον Δήμο Αγίου Νικολάου πλησίον των κτιρίων του Τμήματος Διοίκησης και Τεχνολογίας. Η παραχώρηση θα προχωρήσει μέσω του δήμου και μετά θα αναλάβει τη διαδικασία το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για να ξεκινήσει η μελέτη και να προχωρήσει στην κατασκευή» ενώ για την επάρκεια του προσωπικού δήλωσε «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για να ξεκινήσουμε από Οκτώβριο τα μαθήματα κανονικά για το καινούργιο εξάμηνο. Όπως και τα προηγούμενα έτη θα ενισχυθούμε σίγουρα με προσωπικό».«Η αλήθεια είναι ότι εδώ στο τμήμα δεν έχουμε πρόβλημα ως προς την εφαρμογή του ασύλου. Δεν έχουν καταληφθεί ποτέ αίθουσες από άτομα εξωπανεπιστημιακά. Ουσιαστικά αυτή η εξέλιξη δεν θα μας επηρεάσει καθόλου. Από την άλλη, σίγουρα θα βελτιώσει καταστάσεις οι οποίες εμφανίζονται σε πανεπιστήμια τα οποία είναι σε μεγάλες πόλεις, όπου εκεί εμφανίζονται εξωπανεπιστημιακοί οι οποίοι καταλαμβάνουν αίθουσες και δημιουργούν προβλήματα, άνθρωποι που είναι εκτός Πανεπιστημίου και δεν μπορεί να τους συλλάβει η αστυνομία. Με την κατάργηση του ασύλου θα μπορέσει να επέμβει η αστυνομία και να διορθώσει τέτοιες περιπτώσεις. Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί και στην πράξη».